Végre, van egy kis hír az origo körül (bocs, helyesen leírva [origo], küldtek vissza ezzel számlámat, hogy a kapcsos zárójelet nem írtam rá)

Szóval origo (akkor sem áll rá a kezem hogy álandóan toljam, tessék, ideteszem egy csomagban, el lehet fejben osztani az összes említésre: [[[[[[[[[[]]]]]]]]]]]

Végre most felhasználhatom azt amit Barcelona-ban fotóztam:

_dsc7166s

Jelzem, egy csomó helyen használják ezt az idétlen kapcsosizét :-)

Na, akkor a hír: Két ismert és elismert szakember kerül az origo élére, Vaszily Miklós mint vezérigazgató, és Novák Péter vez.ig.h. Mindketten letettek már valamit az online területen, aki akar olvasson utánuk. Nem is ez a lényeg.

Életet kéne lehellni a nagy mammut anyával, és megvásárolt, de harmatgyenge szolgáltatásokkal terhelt gépezetbe. Ott a nagy magyar telefonkönyv az iwiw, amely szépen lassan morzsolódik, az origo amely ugyan (szerencsére) kevésbé bulvár mint az index, freemail és társai. Nagyszerű termékek, de potenciáljukhoz mérten gyenge gazdasági eredmény.

Sikereket kívánok az új csapatnak, nem lesz egyszerű, mert sok a fátyolos tekintet abban a székházban, nehéz lesz csillogókkal feltölteni.

De menet közben eszembe jutott egy régi gondolat, amit egyszerűen nem értek egy ideje. Miért nem fog össze a három nagy magyar cég, és csinálnak egy tartalomfüggő hirdetéseket kiszolgáló platformot? Sanoma-Index-origo. Ott van nekik a lefelé menő display hirdetési piac még mindig cash-cow-nak, mellette invesztálni kéne a feljövő technológiákba. Az Index tulajdonosainak ott van egy félelmetes potenciállal rendelkező Etarget, a maga szakértelmével és múltjával (állja a sarat egy ideje a nagy Google ellenében is, és ez önmagában nem kis teljesítmény). Szóval ügyesen pozícionálva, és eladva, új lendületet kaphatna a sales-ük, és belevághatnának egy növekvő piacba a csökkenő Av alapú ad sales piac mellett.

Ráadásul Vaszily Miklós az Index irányából érkezett, Novák Péter pedig (mivel a Kirowski erős PPC-ben), pontosan ismeri miről van szó, érzi a benne rejlő potenciált.

Ha ez nem is jön össze, akkor is, reménykedem hogy a srácok gyorsan lelövik a mostani árlistában szereplő 6-700 Ft / CT alapú árazást (mert ezen a piacon ma ez röhejes)

origo

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: origo

A bejegyzés trackback címe:

https://jabjab.blog.hu/api/trackback/id/tr751698839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása